Bare et menneske: Christine Kohts møte med sykehusfilosofen

Koht og sykehusfilosof Andreas møtes for å samtale om hva filosofiske samtaler er - og hva de kan gjøre med oss.

Banner

Høsten 2021 ble komiker og foredragsholder Christine Koht innlagt på Sykehuset i Vestfold. Der fikk hun et tilbud hun ikke hadde forventet: samtaler med en filosof. Koht takket ja, og det viste seg å bli en sterk og positiv erfaring.

Torsdag 6. juni møtes Koht og sykehusfilosof Andreas igjen. Denne gangen på Litteraturhuset i Oslo, for å samtale om hva filosofiske samtaler er - og hva de kan gjøre med oss.

Som en del av sykehuset i Vestfolds behandlingstilbud hadde Christine Koht over en lengre periode samtaler med filosofisk praktiker Andreas Aas Thorud. Det var så overraskende, fint og skjellsettende at Koht, på sitt umiskjennelige kohtske vis, ville dele det med hele verden.

I A-magasinet 21.11.2021 skriver hun begeistret: «Jeg har fått min egen filosof! Han finnes, reseptfritt, på sykehuset i Tønsberg.» Koht er glad på egne vegne. Hennes perspektiv er imidlertid ikke bare privat. Hun skriver: «Så nå må jeg bare si: Kom igjen, Norge! Når målet er å få en psykolog i hver kommune, må vi i hvert fall unne oss en filosof i hvert fylke.»

Hva var det som vekket Kohts engasjement og inspirerte til en slik helsepolitisk visjonstenkning? Hva var det med de filosofiske samtalene som føltes så relevant, riktig og godt?

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Nedjma?

Dette arrangementet finner sted i Nedjma. Nedjma er en mellomstor sal i Litteraturhusets tredje etasje.

Bilde av salen Nedjma i 3. etasje på Litteraturhuset med tomme stolrader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!