AVLYST Henriette Schønberg Erken

Mat og mer med Maria Reinertsen og Harald Osa

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

ARRANGEMENTET ER DESSVERRE AVLYST

Hun var Norges første kjendiskokk og ubestridte kokebokdronning. I 1914 ga Henriette Schønberg Erken ut sin Store kokebok, som etter hvert skulle selge i ikke mindre enn 200 000 eks. og prege det norske kjøkkenet for alltid.

Det blir middag med input i Schønberg Erkens ånd denne kvelden. Menyens retter (gjeddeboller med skalldyrsaus, kalve frikassé med sommerens grønnsaker og Dronning Louises vaniljepudding) er hentet fra hennes kokebok, og mellom rettene forteller Maria Reinertsen og Harald Osa om henne som ble Norges første store kokebokforfatter.

Reinertsen er journalist i Morgenbladet og aktuell med Erken-biografien Henriette Schønberg Erken. En Norgeshistorie sett fra kjøkkenbenken. Den prisbelønte kokken Osa har tilbrakt mange år med Erken på kjøkkenet. Hvem var så matmennesket Henriette Schønberg Erken? Hvem lagde hun kokebok for når trøfler til stadighet inngår i oppskriftene? Og kan hun, til tross for sin kjøkkenbenkbibel, sies å vise vei også for de kvinnene som ville ut av kjøkkenet? Reinertsen og Osa forteller.

Litteraturhuset Mat og mer med Maria Reinertsen og Harald Osa

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!