AVLYST Den onde omsorgen

Med Johan Theorin og Karin Fossum

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

ARRANGEMENTET ER DESSVERRE AVLYST PÅ GRUNN AV SYKDOM.

Riktor er sykepleier på et sykehjem. Men når ingen ser ham, lugger han de gamle pasientene og heller ut medisinen deres i do. Han får en venn, men når vennen stjeler penger fra lommeboka hans, slår Riktor ham i hjel med en hammer.

Jan Hauger får jobb som førskolelærer. Han jobber på en barnehage tilknyttet et psykiatrisk sykehus for mentalt forstyrrede voldsforbrytere. Men en dyktig pedagog kan også ha sine mørke hemmeligheter, og ingen vet hva som egentlig skjedde med lille William som forsvant fra den forrige barnehagen Hauger jobbet i.

Karin Fossum har skrevet romanen Jeg kan se i mørket om Riktor. Johan Theorin har skrevet om Jan Hauger i Sankta Psyko. To omsorgsarbeidere fra helvete. Det er gjerningsmennenes psyke som undersøkes i disse romanene. Hva skjer egentlig inne i hodet på et menneske som gjør seg selv til morder? Og hvor langt unna er egentlig galskapen?

Karin Fossum er kjent for sine psykologiske og mørke romaner. Svenske Johan Theorin har gjort uslettelig inntrykk med sine fire Ölands-bøker. På Litteraturhuset snakker de to med krimentusiast og journalist Asbjørn Slettemark om lik i kjelleren, mørke sykehuskorridorer og hva som egentlig foregår inne i hodet på en forfatter som skriver psykologisk krim.

Wergeland Litteraturhuset Med Johan Theorin og Karin Fossum

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!