AVLYST: De avrevne kroppsdelers estetikk

Hassan Blasim, Peter Fröberg Idling, Andrine Sæther og Kristian Krohg-Sørensen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

En irakisk kunstner har gjort det til en kunstform å stille ut lik på offentlige steder. En mann på flukt fra tre forfølgere faller ned i et hull der han møter en demon som lever på et lik fra den finske vinterkrigen.

Det er et stort mørke i irakiske Hassan Blasims noveller. Han har også et stort talent for satire. Nå oversettes han for første gang til norsk. Novellesamlingens tittel er Lik på utstilling, og oversetter er Geir Juell Skogseth. Ifølge The Guardian er han muligens den beste nålevende arabiskspråklige forfatteren, og anmelderne har sammenlignet hans fabulerende svarte univers med forfatterskap som Roberto Bolaño, Julio Cortázar og Franz Kafka. Blasim holdes også fram som en stor fornyer av arabisk litteratur og var i 2014 den første arabiskspråklige forfatteren til å motta The Independent Foreign Fiction Prize.

Hassan Blasim er utdannet ved filmakademiet i Bagdad og virket som filmskaper i Irak fram til han laget den regimekritiske filmen The Wounded Camera og ble tvunget til å flykte. Etter fire år kom han i 2004 til Finland, der han bor i dag. Peter Fröberg Idling er forfatter og litteraturkritiker og særlig kjent for sin bok Pol Pots smil. Nå snakker de to om et voldelig og dystopisk Irak i kjølvannet av invasjonen i 2003. Tegneserieskaper Kristian Krohg-Sørensen gir visuelt liv til en av Blasims noveller som framføres denne kvelden. Novellen leses i sin helhet av skuespiller Andrine Sæther.

Arrangementet foregår på engelsk. Lesing av Blasims novelle blir på norsk.

ARRANGEMENTET ER DESSVERRE AVLYST PGA SYKDOM

Billetter kjøpt på internett vil refunderes automatisk til kjøpers konto innen 5 virkedager.

Billetter kjøpt i Litteraturhusets administrasjon refunderes til verdikort som kan benyttes ved kjøp av billetter til andre arrangementer i regi av Litteraturhuset. Send en epost til post@litteraturhuset.no (mailto:post@litteraturhuset.no) med kopi av billetten eller oppgi billettnr, i tillegg til din postadresse. Frist for refundering av kjøpte billetter er 1. juni.

For spørsmål om refundering av billetter, send en epost til post@litteraturhuset.no (mailto:post@litteraturhuset.no) eller ta kontakt med adminstrasjonen, som er åpen 10-15 mandag til fredag. Ny dato for arrangement vil bli annonsert på våre nettsider og i nyhetsbrev så snart det er klart.

Wergeland Litteraturhuset Hassan Blasim, Peter Fröberg Idling, Andrine Sæther og Kristian Krohg-Sørensen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!