Avis, blogg eller bokessay?

Hva er vilkårene for den offentlige samtalen om litteratur i Europa i dag?

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Den litterære offentligheten og kulturjournalistikken er i endring. Papiravisenes fremtid er uavklart, e-boka banker hardt på døra, og hvem som helst kan skrive litteraturkritikk i sin egen bokblogg på nettet. Hvordan påvirker dette den kvalifiserte, offentlige samtalen om kultur og litteratur i Europa? Er man villig til å satse på kritikk og litterære anmeldelser, og hva med satsningen på kulturjournalistikk i seg selv?

Vi har invitert litteraturredaktør i The Independent Boyd Tonkin, forfatter og tidligere litteraturredaktør i The Times Erica Wagner, litteraturkritiker i Weekendavisen og programleder i Danmarks Radio Klaus Rothstein, kultursjef i NRK Hege Duckert og markedssjef for nye medier i Cappelen Damm Anette Garpestad, også kjent som bloggeren Bokdama, til å diskutere vilkårene for den litterære samtalens fremtid. Moderator er Mikkel Bugge.

Symposium 2013 varer fra 30. oktober til 3. november.
Les mer og se hele programmet (https://litteraturhuset.no/arrangement/symposium-2013/)

Engelskspråklige arrangement Litteraturhuset Hva er vilkårene for den offentlige samtalen om litteratur i Europa i dag? Symposium 2013 Wergeland Påmelding

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!