Arven etter Dina

Herbjørg Wassmo og Selma Lønning Aarø

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Herbjørg Wassmo og Selma Lønning Aarø

Da Dinas bok kom ut i 1989, ble den folkelesning. Romanen om Dina med den umettelige livsappetitten ble senere kåret til den mest populære utgivelsen i Bokklubben gjennom alle tider. Herbjørg Wassmo skrev tre romaner om Dina. Nå, tjue år senere, er hun tilbake med en fjerde roman om Grønelvslekta.

Den som ser går inn i tida etter storbrannen på Reinsnes i 1890, og er en flerstemt roman som veksler mellom de ulike personenes blikk og stemmer. Først og fremst er det Karnas historie, fortalt i et lyrisk språk som et speil for Karnas sårbarhet. Under begravelsen til farmor Dina er det hun som tar på seg å vitne om drapene Dina en gang begikk. Etter dette går Karna inn i seg selv, blir stum – og farlig for seg selv.

Stemoren Anna følger Karna til hospitalet i København, mens resten av livet venter på Strandstedet hjemme i nord. Faren Benjamin med sin legegjerning, og Peder, kjæresten som aldri gir opp.

Herbjørg Wassmo har for lengst skrevet seg inn i norsk litteraturhistorie. Nå fortsetter historien.

Selma Lønning Aarøs siste roman, Hennes løgnaktige ytre. En roman om Anna Munch, utforsker en kvinneskikkelse og skjebne fra samme periode som Wassmos roman – slutten av det nittende århundre. Nå møtes de to til samtale.

Litteraturhuset Wergeland forfattersamtale Billettsalg http://litteraturhuset.ticketco.no/arven_etter_dina_herbjoerg_wassmo_og_selma_loenning_aaroe

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!