ARRANGEMENTET ER AVLYST

Torgny Lindgren. Mannen uten minne

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Arrangementet er dessverre utsatt inntil videre. Ny dato kommer.

Du burde skrive dine Erindringer, sa forleggeren.
Det kan jeg ikke, sa jeg. Jeg har ingen erindringer.

Etter gjentatte oppfordringer om å skrive sine memoarer gikk Torgny Lindgren endelig med på å skrive om det lille han husket fra sitt eget liv. Resultatet, som foreligger på norsk i høst, ble en bok med fantasier og skrøner, om hukommelse og litteratur. En bok som kanskje i større grad handler om hvordan han husker, enn akkurat hva.

Lindgren velger ofte de originale løsningene. Hans romaner er underfundige og bisarre og fulle av humor. Som Humlehonning, den første boka i hans kjente Västerbotten-trilogi, der to dødssyke brødre som hater hverandre, kun holder seg i live fordi ingen av dem vil kaste inn håndkleet først. Eller Hakkepølse, der to menn på motorsykkel må gjennom mange forunderlige prøvelser på sin jakt etter den ultimate pølsa. Torgny Lindgren er en av Sveriges fremste og mest leste forfattere og er en litterær personlighet i hjemlandet. Han er æresdoktor ved flere universiteter, er en av De aderton som hvert år deler ut Nobelprisen i litteratur på vegne av Svenska Akademien, og har mottatt flere høythengende anerkjennelser som Augustprisen og Selma Lagerlöfs litteraturpris.

På Litteraturhuset møter han spaltist og litteraturanmelder Kåre Bulie for å snakke om forfatterskapet og om et langt og innholdsrikt forfatterliv som han ikke husker altfor mye fra.

Wergeland Litteraturhuset Torgny Lindgren. Mannen uten minne

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!