Anne Karin Elstad

Foredrag ved Hilde Hagerup

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Foredrag ved Hilde Hagerup

Anne Karin Elstad var i en lang periode en av Norges mest leste forfattere. Hun debuterte i en alder av nesten førti år og fikk et umiddlebart litterært gjennombrudd med sine fire bøker om slekta fra gården Innhaug. Hos Elstad finner man handlende mennesker som tar vanskelige og upopulære valg og lever med konsekvensene av dem. Men hennes bøker inneholder også finmaskede skildringer av forholdet mellom individ og slekt, samfunn og historie. En usentimental portrettør av mennesker slik de lever sine liv.

Anne Karin Elstad solgte om lag 2 millioner bøker bare i Norge, og har også vært en viktig inspirasjonskilde for mange unge, gryende forfattere. Til tross for at hun var en lesernes favoritt og mottok flere leserpriser, ble hun imidlertid aldri tildelt de største litteraturprisene. Hvorfor ble det slik, og hvordan leses dette forfatterskapet i dag?

Hilde Hagerup har skrevet Som hennes dager var, en biografi om Anne Karin Elstad. I dette korte videoforedraget forteller hun om Elstads liv og forfatterskap.

Videoen er ikke lenger tilgjengelig

Litteraturhuset Digitalt Voksne Litteraturhuset strømmer

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!