Alle ting smuldrer

Jonathan Safran Foer og Bjørn Gabrielsen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Nå kan du høre denne samtalen som podkast:

«Det var et skrik som hadde bygd seg opp i ham gjennom seksten års ekteskap og fire tiårs levet liv og fem årtuseners historie – et skrik som var rettet mot henne, men også mot alle levende og døde, men først og fremst mot ham selv.»

Alt fast og etablert smuldrer i Jonathan Safran Foers nye roman Her er jeg, som denne høsten er ute på norsk i Kyrre Haugen Bakkes oversettelse. Det jødisk-amerikanske ekteparet Jacob og Julia opplever at både forholdet deres og ritualene de har bygget familielivet sitt over, gradvis tømmes for betydning. Romanen lar trivielle dialoger stå side om side med dypt eksistensielle spørsmål, hvor alle på en eller annen måte flykter fra realitetene. Eldstesønnen Sam som snart skal stå Bar Mitzvah, flykter inn i en alternativ spillverden, hvor han bygger virtuelle synagoger for så å sprenge dem i lufta.

Så inntreffer det ufattelige: Israel blir angrepet og lider et knusende krigsnederlag, og Jacob befinner seg i en dyp identitetskrise, både som ektemann, far og jøde.

Jonathan Safran Foer fikk mye oppmerksomhet for sin debutroman Alt blir klart og betydelig. I 2006 kom romanen Ekstremt høyt og utrolig nært, som senere ble filmatisert, og i 2010 kom sakprosautgivelsen Å spise dyr. Her er jeg er hans tredje roman, hvor han utleverer og kritiserer sin egen samtid og den kulturelle middelklassen han selv tilhører med satirisk brodd. Han møter forfatter og journalist Bjørn Gabrielsen til samtale.

Arrangementet foregår på engelsk.

Hør samtalen som podkast:

Billettsalg forfattersamtale Engelskspråklige arrangement https://www.facebook.com/events/1769180553372899/?fref=ts Jonathan Safran Foer og Bjørn Gabrielsen Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.no/alle_ting_smuldrer_jonathan_safran_foer_og_bjoern_gabrielsen?locale=en

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!