Algeriekrigen for dummies

Foredrag ved Benjamin Stora

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Foredrag ved Benjamin Stora

Algeries frigjøringskrig 1954–62 utgjør et sort kapittel i fransk historie. Både algerierne og de franske kolonistene, såkalte pieds-noirs, ble ofret i et blodig forsøk på å beholde det franske overtaket, og ignorert og nedprioritert etter krigen. Seinest i september offentliggjorde Emmanuel Macron nye detaljer om voldsbruken under krigen, hvor over 1,5 millioner algeriere ble drept og to millioner flyktet.

Denne kvelden setter Litteraturhuset fokus på et postkolonialt traume som er lite kjent i Norge og som fortsatt preger både den franske og den algeriske samtiden.

Den franske historikeren og sosiologen Benjamin Stora er en av verdens ledende eksperter på nyere nordafrikansk historie og de koloniale frigjøringskrigene. I dette foredraget gir han en innføring i tida under og etter Algerie-krigen. Hvilke hendelser var avgjørende for utfallet? Hvordan har
krigen blitt fremstilt av myndighetene siden, og hvordan har den formet identiteten til de to nasjonene?

Foredraget holdes på fransk med tolking til norsk og er støttet av Institut Francais.

Etter foredraget kan du høre den franske forfatteren Alice Zeniter i samtale med Sandra Lillebø. Les mer om arrangementet her (https://litteraturhuset.no/arrangement/arven-fra-algerie/).

[@portabletext/react] Unknown block type "undefined", specify a component for it in the `components.types` prop

Litteraturhuset Wergeland Billett https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/algeriekrigen_for_dummies_foredrag_ved_benjamin_stora

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!