Albert Åberg for voksne

Gunilla Bergström, Liv Gulbrandsen og Kalaskvartetten

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Gunilla Bergström, Liv Gulbrandsen og Kalaskvartetten

Albert Åberg-bøkene har barna som primærmålgruppe. Trøtte foreldre blir likevel ikke frista til å kutte i teksten. Gunilla Bergströms tekst og bilde samarbeider sømløst, det visuelle uttrykket er særegent og karakterskildringene nære, varme og menneskelige.

Med utgangspunkt i barnets subjektivitet og individuelle erfaring av verden skapte Bergström en ny type helt. Albert Åberg er et barn med både gode og dårlige egenskaper, og har en far det går an å tro på. Bergström har hele tiden hatt en vilje til å gå i dialog med sin samtid, også på andre måter enn å gi Albert en alenepappa. De skumle fetterne får hver sin mobiltelefon, og Albert får en venn med en pappa som har vært soldat i krig.

Vi feirer kvalitetslitteraturen denne kvelden. For kvalitet er kvalitet uavhengig av alder på målgruppa. Forfatter Liv Gulbrandsen møter Bergström til samtale. Deretter gjør Kalaskvartetten sin versjon av Georg Riedel. Jazzkomponisten sto bak kjenningsmelodien til Albert Åberg, samt musikk til TV-seriene om Pippi og Emil. Emil Strandberg (trompet), Johan Lindvall (tangenter), Ola Høyer (kontrabass) og Dag Erik Knedal Andersen (trommer) spiller opp – med gjest Rohey Talaah.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/albert_aaberg_for_voksne_gunilla_bergstrm_liv_gulbrandsen_og_kalaskvartetten Arrangementet er dessverre avlyst på grunn av sykdom. Billetter kjøpt på nett refunderes automatisk til den konto billetten ble kjøpt fra.For spørsmål om refundering av billetter, send en epost til post@litteraturhuset.no eller ta kontakt med adminstrasjonen, som er åpen 10-15 mandag til fredag (ikke i påskeuka).

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!