Abolish Apartheid: Folkerett og maktspill

Arrangementet er nå stengt for påmelding! Hvilke strategier har vi for å styrke internasjonal støtte for palestinsk frigjøringskamp?

Portrett
Foto: FN (Daniel Levy)

Samtale mellom Daniel Levy og Nadim Khoury.

Ordstyrer: Line Khateeb

Krigen på Gaza blir verre for hver dag som går. FN har slått fast at det er fare for folkemord. For palestinere er dette en historie om vold, fordrivelse og okkupasjon som foregått i over 75 år.

I denne samtalen diskuterer vi strategier for å styrke internasjonal støtte for palestinsk frigjøringskamp. Vi snakker om diplomati, folkerett og internasjonale maktspill, om hva som karakteriserer Israels apartheidsystem og om hva som gikk galt under Osloavtalen. Hva slags rolle spiller aktivismen i de store geopolitiske spillene? Vi vil også ta for oss det politiske landskapet i Israel og diskutere hva som er veien til en rettferdig fremtid for Palestina.

Dette er den andre av tre samtaler i serien “Abolish Apartheid” hvor vi blant annet belyser og diskuterer likhetene og ulikhetene mellom frihetskampene i Sør-Afrika og Palestina.

Daniel Levy er en israelsk-britisk politisk analytiker. Han er leder for The U.S./Middle East Project (USMEP) – et uavhengig institutt som jobber med Israel/Palestina-spørsmålet, i tillegg til andre konflikter i regionen. Levy var rådgiver for den israelske statsministerens kontor under Ehud Barak (1999-2001) og del av den israelske delegasjonen under Osloavtalen under Yitzak Rabin (1994-1995). Levy er også grunnlegger av Diaspora Alliance, en internasjonal organisasjon som jobber mot antisemittisme og instrumentaliseringen av antisemittisme i møte med legitim kritikk av staten Israel.

Nadim Khoury er palestiner fra Øst-Jerusalem, og førsteamenuenis i internasjonale studier ved Høgskolen i Innlandet og førsteamenuenis i fred- og konfliktstudier ved Oslo Nye Høgskole. I forskningen sin er han opptatt av politisk teori, nasjonalisme, kolonialisme og kollektivt minne – med særlig fokus på Israel/Palestina. Han er også tilknyttet Peace Research Institute Oslo (PRIO) hvor han arbeider med spørsmålet om etikk i fredsforhandlinger og mekling, og han har tidligere arbeidet som adjunkt i statsvitenskap ved Al-Quds Bard College i de okkuperte palestinske områdene.

Samtalen ledes av leder for Palestinakomiteen i Norge, Line Khateeb.

Dersom du har meldt deg på og ikke har anledning til å delta likevel, gi oss beskjed her

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Berner?

Dette arrangementet finner sted i Berner. Berner-kjelleren er en mellomstor sal i underetasjen på Litteraturhuset.

Bilde av salen Berner i kjelleren på Litteraturhuset, med et portrett av Mia Berner på veggen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!