Aasta Hansteen VS Katti Anker Møller

Feminist-battle med Marta Breen og Hege Duckert

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Feminist-battle med Marta Breen og Hege Duckert

Aasta Hansteen og Katti Anker Møller var begge sentrale kvinnesakskvinner i overgangen mellom 1800-og 1900-tallet, men hvem av dem var kulest?

Var det Aasta Hansteen (1824–1908), som var Norges første kvinne med profesjonell malerutdannelse, målsaksforkjemper, og forfatter av blant annet Kvinden skabt i Guds billede, som protesterte mot «hankjønnstyranniet» og kirka? Eller var det Katti Anker Møller (1868–1945), som var sosial- og helsepolitiker og jobbet hele livet for «moderskapets frigjørelse», for bedre fødselspolitikk og livsvilkår for mødre, og for å øke kunnskapen om prevensjon?

Marta Breen og Hege Duckert er begge journalister, forfattere og feminister, og i høst er de også aktuelle med hver sin biografi – Breen om Aasta Hansteen (sammen med Jenny Jordahl), og Duckert om Katti Anker Møller. I kveld tar de opp kampen på vegne av sin feminist, og vil i hvert sitt korte foredrag argumentere for hvorfor Aasta Hansteen eller Katti Anker Møller var best.

Publikum får stemme på sin yndlingsfeminist, både før og etter forsvarstalene!

Litteraturhuset Skram (2. et) Gratisbilletter legges ut 1. september kl. 9.00 https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/aasta_hansteen_vs_katti_anker_moeller_feministbattle_med_marta_breen_og_hege_duckert Historie Politikk og samfunn

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!