Å være et godt menneske

Mikael Niemi og Alf Kjetil Walgermo

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Mikael Niemi og Alf Kjetil Walgermo

I den lille bygda Kengis i de nordsvenske skogene er prosten Lars Levi Læstadius i ferd med å omvende folket til sin nytenkende religiøse vekkelsesbevegelse. Samtidig blir først én, så flere unge jenter funnet drept i området. Er det en bjørn eller en helt annen type morder som er på ferde? Sammen med samegutten Jussi forsøker Læstadius å avsløre og stanse ondskapen som herjer i deres eget sogn, mens enda sterkere krefter utfordrer den sosiale bevegelsen.

Den første voksenromanen til den svenske forfatteren Mikael Niemi, Populærmusikk fra Vittula, vant Augustprisen i 2000, ble filmatisert i 2004 og er oversatt til over tretti språk. Hans nye roman, Koke bjørn, oversatt av Erik Krogstad, er satt i samme område hundre år tidligere. Her kombinerer Niemi kriminalromanen og den historiske romanen i en undersøkelse av et av de mest særegne fenomenene i skandinavisk historie: læstadianismens framvekst. Hvordan forholdt den unge religiøse bevegelsen seg til sosiale synder som tyveri, alkoholisme og ikke minst undertrykkelse av samer og finner? Hva kan romanen si oss om denne spesielle brytningstida da det moderne skandinaviske samfunnet vokste fram, og om menneskets natur?

Nå kommer Niemi til Litteraturhuset for å samtale med forfatter og kulturredaktør i Vårt Land Alf Kjetil Walgermo om ondskap, tro og tvil og et av de mest spesielle kapitlene i vår felles nordiske historie.

Litteraturhuset Wergeland forfattersamtale Billett https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/aa_vaere_et_godt_menneske_mikael_niemi_og_alf_kjetil_walgermo

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!