«Å skrive er en kollektiv innsats»

Bård Torgersen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Bård Torgersen

Er det ikke rart at det bare er forfatterens navn som står på boka, når det å gi den ut er en kollektiv prosess? Bård Torgersen skulle gjerne hatt med alle bidragsytere, fra redaktører til korrekturlesere til omslagsdesignere, som i en musikkproduksjon. I dette portrettet forteller han om skriving som handling, om litteraturen i møte med andre kunstformer, og om sin kjærlighet til hybridsjangerne.

Bård Torgersen (f. 1967) er en norsk musiker og forfatter. Han debuterte med romanen Alt skal vekk i 2005, og har siden utgitt en rekke romaner, diktsamlinger og boksingler, og er aktuell med prosadiktutgivelsen Hvile i fred (2021). I flere prosjekter har han utforsket grensene mellom musikk og litteratur. Torgersen underviser også i kreativ skriving og performativitet ved Høyskolen Kristiania.

I serien «Poetiske portretter» (https://litteraturhuset.no/poetiske-portretter/) inviterer Litteraturhuset et utvalg aktuelle poeter til å fortelle om egen skriving, om inspirasjonskilder, poetikk og politikk.

Produsert av Litteraturhuset i april/mai 2021.
Intervju og redigering: Madeleine Gedde Metz
Kamera og lyd: Pål Bredrup

Litteraturhuset Digitalt forfatterportrett Litteraturhuset strømmer Digitalt Gratis - digitalt

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!