Å nærme seg det vonde

Med Vilde Kamfjord, Mariangela Di Fiore og Lisa Aisato

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Med Vilde Kamfjord, Mariangela Di Fiore og Lisa Aisato

Hvordan nærmer man seg et så sårbart tema som barnekreft når man skaper bøker for barn? Vi har invitert tre barnebokskapere til å samtale om veien inn i tematikken, prosessen underveis, og bøkene de har laget, der barnekreft er et sentralt tema.

Vilde Kamfjord debuterte med barneboken På omveien hjem i 2019, illustrert av Rune Markhus. Teksten består i sin helhet av dialog mellom et barn og en voksen på toget mellom Oslo og Lillehammer, hvor vi kommer tett på morsomme situasjoner, men også vanskelige tanker om blant annet skyldfølelse tilknyttet det som etter hvert skal vise seg å være barnekreft og død.

Mariangela Di Fiore og illustratør Lisa Aisatos bok Å ri på enhjørninger fra 2021 forteller om Vilja som bor på barnekreftavdelingen, og baserer seg på Di Fiores erfaring da hennes datter som 2,5-åring ble diagnostisert med leukemi og tilbragte flere år på sykehus før hun ble frisk.

Samtaleleder under arrangementet er forfatter og journalist Øyvind Holen.

Brageteateret har dramatisert Vilde Kamfjords bok, og vil vise forestillingen i et eget arrangement i etterkant av samtalen. Les mer om teaterforestillingen her (https://litteraturhuset.no/arrangement/pa-omveien-hjem/).

Litteraturhuset Wergeland Forfattersamtale Gratisbillett https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/aa_naerme_seg_det_vonde_med_vilde_kamfjord_mariangela_di_fiore_og_lisa_aisato

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!