Å miste

Tom Malmquist, Eivind Evjemo og Olaug Nilssen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Älskling, du har i alla fall morfin så att det räcker, säger jag. Hon pekar på magen och jag svarar: Det ordnar sig, tro mig, allt kommer att bli bra. Hon gör tummen upp.

Svenske Tom Malmquist har skrevet I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv, en utgivelse han har blitt nominert til Nordisk råds litteraturpris for. Poeten Malmquist prosadebuterer med denne teksten, som skildrer det året han mistet sin elskede Karin i barsel og plutselig var alene igjen med sitt nyfødte barn. Den er blitt oversatt til norsk av Bodil Engen og har fått tittelen I hvert øyeblikk er vi fortsatt i live.

Eivind Hofstad Evjemo debuterer som poet med samlingen Kvelningsminne, der en familie opplever at en av deres egne har blitt flyttet på institusjon. Han skildrer sorgen ved å betrakte en av dem man er glad i, i rom der de ikke vil være, sorgen over slutten og de tapte mulighetene, alt det urealiserbare, men også en kime av lys i minner som nesten kveler.

Olaug Nilssen har i sitt forfatterskap behandlet det smertefulle og umulige i å være pårørende til et barn med store funksjonshemminger, blant
annet i teaterstykket Stort og stygt og i sitt åpne brev til Lars Amund Vaage i Vinduet 1/2016. De tre møtes på Litteraturhusets scene for å snakke om tap, sorg og hvordan man kan skrive om det.

Wergeland Litteraturhuset Tom Malmquist, Eivind Evjemo og Olaug Nilssen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!