Å ikke være

Kirsten Thorup i samtale med Vigdis Hjorth

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Kirsten Thorup i samtale med Vigdis Hjorth

Taras første ordentlige rolle som skuespiller fører henne rett til sammenbruddet. Hun skal spille Hamlet og ender opp med å miste seg selv av syne. Finnes hun ikke utenfor de rollene hun spiller?

Erindring om kjærligheten er skrevet av en gigant i det danske litterære landskapet. Kirsten Thorup er en av Danmarks mest leste forfattere og ble i 2017 hedret med Nordisk råds litteraturpris for akkurat denne utgivelsen, av juryen beskrevet som «en kullsvart og vis roman. Den trekker garn i dypet, i vårt felles dyp, slik bare virkelig litteratur kan gjøre det.»

Tre generasjoner kvinner skrives fram i Thorups familieportrett, med Tara som nav. Den karismatiske moren, som Tara beundret grenseløst gjennom hele barndommen: Kan hun sies å være ansvarlig for datterens svake identitetsbygging? Deretter Taras relasjon til datteren Siri, grenseløs kjærlighet, men likevel mislighold og svik med alvorlige følger. Tre generasjoner kvinner som både bygger og mister identitet i sine næreste og mest sårbare relasjoner. Hvem er de når de speiler seg i hverandre og i forholdet de har til dem som står dem nærmest?

Vigdis Hjorth har, som sin danske kollega, gått tett på ulike familierelasjoner i sine bøker. Hør Hjorth og Thorup i samtale på Litteraturhuset.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/aa_ikke_vaere_kirsten_thorup_og_vigdis_hjorth

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!