Å huske framover

Siri Hustvedt og Linn Ullmann

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Siri Hustvedt og Linn Ullmann

Hvor mange andre mennesker, hendelser, samtaler og beretninger om døde foreldre har jeg glemt? Hvor mange Wandaer finnes det? Hundrevis, vil jeg tro.

S.H. var tidlig i tjueårene da hun flyttet til New York for å skrive et års tid. Her møter hun Wanda, drives til vanvidd av naboen som resiterer «jeg er så trist» i timevis hver kveld, og skriver både dagbok og fiksjon i en notatbok. Alt dette er glemt. Til den dagen førti år seinere da notatboka plutselig dukker opp igjen i forbindelse med at moren hennes skal flyttes til en mindre leilighet.

Siri Hustvedt er aktuell med romanen Memories of the Future, som i Bodil Engens norske oversettelse har fått tittelen Minner om fremtiden. Her går hovedpersonen, den voksne og veletablerte forfatteren S.H., i dialog med tjueåringen S.H., hennes refleksjoner, tekster, opplevelser.

For sin forrige roman, Denne flammende verden, ble Siri Hustvedt nominert til den høythengende Man Booker-prisen. Hun har også etablert seg som en kapasitet innen nevrovitenskap og psykiatri, kunnskap som stadig gjør seg gjeldende i tekster og essayer hun skriver.

Hva glemmer vi, og hva kan minner brukes til? Linn Ullmann er blant forfatterne som har fulgt Hustvedts forfatterskap tett, og i sin siste bok De urolige tematiserer også hun fortiden og hvordan vi husker. Nå møtes de to til samtale.

Arrangementet foregår på engelsk.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/aa_huske_framover Engelskspråklige arrangement

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!