50 år med Mor Godhjerta

Jan Erik Vold, Johan Harstad og Kaja Schjerven Mollerin

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Jan Erik Vold, Johan Harstad og Kaja Schjerven Mollerin

tenne små dikt, Olav H. Hauge
og Nils Collett Vogt, Tranströmer Malinovksi Saarikoski, små bål
av poesi vi kan sitte og varme oss rundt
når snøen igjen legger seg omkring
våre hus, ja – du går til ditt og jeg tusler barbent over parken
tilbake til Briskeby

I desember var det 50 år siden Jan Erik Vold nedkom (i egne ord) med diktsamlinga Mor Godhjertas glade versjon. Ja og etablerte seg som en av sin generasjons viktigste poeter. Med inspirasjon fra imagisme, beatpoesi og jazz og talløse referanser til Kikut, Briskeby, Sognsvann, Vål(er)enga og Bislett er diktsamlinga en beskrivelse av 1960-tallets Oslo både i topografi og sinnsstemning.

Volds kunstneriske prosjekt har funnet gjenklang hos mange, både ved utgivelsen og siden og både som litterært nyskapende poesi og som folkelitteratur. I tillegg har Vold hatt en nøkkelrolle i å løfte fram poesisjangeren gjennom essays, antologier, biografier og gjendiktninger.

Forfatter Johan Harstad har vært fan av Vold siden 12-årsalderen, faktisk så stor fan at Vold har funnet veien inn i romanen Max, Mischa & Tetoffensiven. Nå møtes de to til samtale om furukongler, Grønnligrotta og Briskebytrikken.

I anledning jubileet utgir essayist og kritiker Kaja Schjerven Mollerin Historien om Mor Godhjerta, en bok om diktsamlingens vei fra utgivelsen i det begivenhetsrike året 1968 og fram til i dag. Før samtalen holder hun en innledning om Mor Godhjerta og dens politikk, poetikk og betydning.

Litteraturhuset Wergeland forfattersamtale Billett https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/50_aar_med_mor_godhjerta_jan_erik_vold_johan_harstad_og_kaja_schjerven_mollerin

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!