100 skeive dikt

Foredrag ved Andrew McMillan

Bilde av Michelangelos David
Foto: Deb Nystrom

Hva gjør et dikt «skeivt»? Og hvordan ville en skeiv diktkanon sett ut? Disse spørsmålene måtte poetene Mary Jean Chan og Andrew McMillan stille seg nylig da de var redaktører for en antologi av skeiv poesi, som inneholder klassikere som Langston Hughes og Elizabeth Bishop så vel som samtidsnavn som Ocean Vuong og Carol Ann Duffy.

Med et rått språk og blikk for sårbarhet, har Andrew McMillan markert seg som en av Storbritannias fremste poeter. Debuten fysisk fra 2015 (gjendiktet av Torgeir Schjerven) høstet flere priser, blant annet Guardian First Book Award som prisens første diktsamling. Romandebuten Synd (oversatt av Bjørn Alex Herrman) fra i år, utforsker mannsrollen i en falmende arbeiderklasse, i det som er et følsomt portrett av vanskelig maskulinitet og en hyllest til industribyen. Til daglig underviser han i moderne skrivekunst ved Manchester Metropolitan University.

I dette personlige foredraget vil McMillan reflektere over kategorien «skeiv poesi» og prosessen og utfordringene ved å skape en ny kanon. Han vil også trekke fram noen av poetene i antologien, og snakke om hva poesien deres betyr for ham.

Foredraget vil være på engelsk.

Hør også Andrew McMillan og danske Glenn Bech i samtale kl. 19:30 samme dag. Mer informasjon og billetter her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!