Våre ansatte

Se alle våre ansatte og deres arbeidsområder.

Susanne Kaluza

Daglig leder

Susanne har personal, budsjett og resultatansvar for Stiftelsen Litteraturhuset. Hun har bakgrunn fra mediebransjen, har gitt ut fem bøker og sitter i en rekke styrer.

Tone Jørpeland Lunde

Administrasjonssjef
tlf. 92 45 36 78

tone@litteraturhuset.no

Tone er ansvarlig for regnskap/økonomi, Skriveloftet, søknadsarbeid, billettsalg, refusjoner og for kontakten med faste leietakere m.m. Kan stort sett svare litt om alt! Tone har hovedfag i nordisk litteratur, er særlig glad i Ludvig Holberg, og har mange års erfaring innen ulike deler av kulturlivet.

Velaug Bergum

HR-sjef
tlf. 97 03 80 74

velaug@litteraturhuset.no

Velaug har blant annet ansvar for rekruttering, kontrakter, personaloppfølging og andre administrative oppgaver. Hun har jobbet på Litteraturhuset i forskjellige roller siden 2016, deriblant som bookingansvarlig, og kan svare på det meste. Hun har mediefaglig bakgrunn, men har primært jobbet innenfor administrasjon og kommunikasjon.

Kjersti Ruud-Salomonsen

Sekretær og bookingkoordinator
tlf. 22 95 55 30

post@litteraturhuset.no

Kjersti har ansvar for koordinering av eksterne arrangementer, diverse administrative oppgaver, Skriveloftet og generelle henvendelser. Hun har bachelor i engelsk litteratur, og har flere års erfaring som skribent og anmelder av barne- og ungdomsbøker. Kjersti har bakgrunn fra museumsformidling og har tidligere jobbet som arrangementsvert på huset.

Philip Frogg Christiansen

Bookingansvarlig
tlf. 22 95 55 37 / 92 82 75 47

utleie@litteraturhuset.no

Som ansvarlig for utleievirksomheten på huset han Philip svare på alle spørsmål i forbindelse med det å leie en sal og holde et arrangement på Litteraturhuset. Alle eksterne bookinger og arrangementer går via Philip. Han har en bachelor i idéhistorie og mange års erfaring som arrangementsvert på huset.

Pål Bredrup

Teknisk produsent
tlf: 99 03 82 00

pal@litteraturhuset.no

Pål er ansvarlig for at det tekniske rundt arrangementet ditt går som forventet. Han har en lang karriere bak seg som musiker og lydtekniker og vet godt hva det vil si å være arrangør. Spør han om gjennomføring av strømming og videoproduksjon, musikalske innslag eller helt enkle panelsamtaler og foredrag, og han loser deg trygt gjennom prosessen fra A til Å.

Mads Metz

Teknisk leder
tlf: 47 36 85 64

mads@litteraturhuset.no

Mads har det overordnete ansvaret for tekniske installasjoner og utstyr på huset, og holder i generell drift og vedlikehold av Litteraturhusets infrastruktur. Mads har en bachelor i lydproduksjon fra Nordisk Institutt for Studio og Scene og flere års erfaring som konsert- og event-tekniker.

Aslaug Gaundal

Markeds- og kommunikasjonsansvarlig
tlf. 45 25 02 46

aslaug@litteraturhuset.no

Aslaug er ansvarlig for Litteraturhusets digitale kommunikasjon: sosiale medier, nyhetsbrev, nettsider, annonser o.l. Hun har bachelorgrad i historie og mastergrad i nordisk litteratur fra UiO, og har blant annet erfaring fra markedsføring i forlag, arbeid i bokhandel og som museumsguide.

Linn Saltnes Rottem

Programsjef for voksen
tlf: 41 44 14 87

linn@litteraturhuset.no

Linn er kunstnerisk ansvarlig for Litteraturhuset voksenprogram. Hun har bakgrunn som forfatter, og bred erfaring med formidling av litteratur. Linn er utdannet litteraturviter, og har bakgrunn fra blant annet forlag, Norsk litteraturfestival, tidsskrift og bokhandel.

Åshild Lappegård Lahn

Program-medarbeider voksen
tlf: 97 71 05 30

ashild@litteraturhuset.no

Åshild jobber med voksenprogrammet og er prosjektleder for Litteraturhusets satsning på afrikansk litteratur. Hun er utdannet litteraturviter og oversetter, og har bakgrunn fra blant annet Klassekampen og Manifest tidsskrift.

Madeleine Metz

Program-medarbeider voksen
tlf: 91 61 98 39

madeleine@litteraturhuset.no

Madeleine jobber med voksenprogrammet, med særlig ansvar for skeiv litteratur, samisk/kvensk satsning, og videoproduksjoner. Madeleine har mastergrad i Allmenn Litteraturvitenskap med støttefag i Tverrfaglig kjønnsforskning, og har blant annet bakgrunn fra tidsskriftet Fett.

Daniel Røkholt

Program-medarbeider voksen
tlf: 40 64 53 19

daniel@litteraturhuset.no

Daniel jobber med voksenprogrammet på huset, med særlig ansvar for videoproduksjoner. Han har en mastergrad i litteraturformidling fra Universitetet i Oslo, og har tidligere jobbet i forlag og bokhandel.

Camilla Kuhn

Programsjef for barn og ungdom
tlf: 93 66 30 15

camilla@litteraturhuset.no

Camilla er ansvarlig for Litteraturhusets barne- og ungdomsprogram, inkludert skolebesøk, podkast og digitale arrangement. Camilla har bakgrunn som barnebokforfatter og illustratør, og har bred erfaring med formidling av litteratur for et ungt publikum.

Hilde Hagerup

Program-medarbeider barn og ungdom
tlf: 93 62 13 15

hilde@litteraturhuset.no

Hilde koordinerer skolebesøk og tar imot klasser som kommer til Litteraturhuset. Hun har bakgrunn som forfatter og formidler. Når hun ikke er på huset skriver og formidler hun egne ting.

Taran Nordsveen

Prosjektmedarbeider, barn og ungdom
tlf: 95 78 87 24

taran@litteraturhuset.no

Taran arbeider med barne- og ungdomsprogrammet på Litteraturhuset. Hun har lang erfaring fra skole, både som lærer og leder.

Jasdeep Singh Kalirai

Program-medarbeider barn og ungdom
tlf: 97 13 63 50

jasdeep@litteraturhuset.no

Jasdeep er ansvarlig for barnerommet på Litteraturhuset der han forteller eventyr til de små både fysisk og digitalt, og dessuten samarbeider med flerspråklige fortellere for å nå ut til barn med flerkulturell bakgrunn. Jasdeep har lærerbakgrunn og har tidligere vært programleder i NRK Super. Han har også jobbet over 10 år med barn og unge med autisme.

Hanne Kjærland Olsen

Program-medarbeider barn og ungdom
tlf. 47 28 98 35

hanne@litteraturhuset.no

Hanne jobber med Litteraturhusets barne- og ungdomsprogram. Hun har en master i estetiske fag med fordypning i drama og teater. Tidligere har hun blant annet jobbet som dramalærer, barnehageassistent, podkastprodusent og journalist.