Kone og kunstmonster

Jenny Offill, Bernhard Ellefsen og Gunnhild Øyehaug

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

I clean out all the moldy things and empty all the trash cans. I line the garbage bags up by the door before I take them out, hoping he will comment. He gives me a look. The one that means: What do you want? A medal?

The New York Times Book Review kåret Dept. of Speculation til en av de ti beste bøkene i 2014. Romanen, som heter Avdeling for grublerier i Tiril Broch Aakres norske oversettelse, ble også shortlistet til Folioprisen i England og til Pen/Faulknerprisen. I sin andre bok beskriver Jenny Offill en kvinnes liv som mor, kone og forfatter – en kvinne med kunstnerambisjoner som ønsket å bli det hun selv betegner som et kunstmonster: en som prioriterer kunsten foran alt annet. Men som nå har en datter og en ektemann som hun skal dele dagen med.

De små knutene i hverdagene der drøm og kunst må vike for søppelrydding, idealismen speiler seg i realisme. Men også opplevelsen av at det ikke lenger nødvendigvis er den overskridende kunsten som lodder menneskets eksistensielle vilkår best. Det kan like godt være en sur lapp i en matboks.

«Med denne glimrende romanen viser Offill at hun har betydelig større litterær rekkevidde enn flertallet av hennes mer navngjetne amerikanske generasjonsfeller», skrev Morgenbladets Bernhard Ellefsen i sin anmeldelse av Dept. of Speculation. Nå møter Ellefsen Offill på Litteraturhusets scene. Gunnhild Øyehaug, som er Offill- entusiast, innleder om dette særegne amerikanske forfatterskapet.

Arrangementet foregår på engelsk.

Litteraturhuset Jenny Offill, Bernhard Ellefsen og Gunnhild Øyehaug

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!