Innblikk #3: Å skrive om det umulige

Leser søker bok feirer 20-års jubileum og de tre siste torsdagene i november inviterer vi publikum til arrangementsserien Innblikk.

Icon of a placeKverneland

Icon of an id badge

Organised byLeser Søker Bok

Icon of a ticket

Free

Portrettbilder av forfattere
Kari Saanum (foto: Baard Henriksen), Selma M. Yonus (foto: Anne Lise Norheim)

Leser søker bok feirer 20-års jubileum og de tre siste torsdagene i november inviterer vi publikum til arrangementsserien Innblikk, med tema som flerkulturell og språklig identitet, tegneseriers og den grafiske fortellingens visuelle muligheter samt om poesi og om å skrive det umulige. Velkommen!

Innblikk #3: Å skrive om det umulige

-- Denne samtalen vil foregå på engelsk --

Hva kan vi skrive om og hvordan?

I 2021 utga Selma M. Yonus den tospråklige diktsamlingen «Vuggesang for liten kriger» (Aschehoug) på både arabisk og norsk. Samme år utkom Kari Saanums «Sorgsanger» (Oktober forlag). Begge skriver om tap og savn med en nærmest fysisk tilstedeværelse.

Både hos Yonus og Saanum startet tekstene i det skjulte, som reaksjoner på tap og sorg. Gjennom tekstene er det som vi kan ane at presset innenfra og utenfra innimellom blir så stort at et nytt språk tvinger seg fram, en ny poetisk form. Et poetisk språk som makter å omforme vanskelige hendelser til noe felles menneskelig som berører oss alle.

I kveldens arrangement møtes de to til samtale med Hanna Bovim Bugge om poesiens mulighet til å uttrykke det umulige.

Selma M. Yonus (f.1971) er poet, forfatter og journalist fra Ninive i Irak. Fra 2009 har hun vært bosatt i Stavanger. Yonus har utgitt tre diktsamlinger og to prosabøker på arabisk under navnet Manal Al-Sheikh. Vuggesang for liten kriger var hennes første diktbok på norsk.

Kari Saanum (f.1959) debuterte i 1992 med novellesamlingen Kraftverk. Siden har hun gitt ut både scenetekster og barne- og ungdomsbøker, flere av dem i samarbeid med Leser søker bok. Sorgsanger er hennes debut som poet.

Hanna Bovim Bugge er litteraturviter og rådgiver i Leser søker bok. Hun har jobbet tett med begge utgivelsene.

Gjester:
Selma M. Yonus (foto: Anne Lise Norheim)
Kari Saanum (foto: Baard Henriksen)

The individual organizer is responsible for the event and text, obtaining photo permission, and photo credit. For questions about content, participants, or other details, please contact the organizer directly.


Do you want to rent Kverneland?

This event will take place in Kverneland. Kverneland er en lys sal med utsikt mot Slottsparken.

Bilde av salen Kverneland på Litteraturhuset, med en stor veggillustrasjon som viser norske forfattere, tegnet av Steffen Kverneland.

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!