Kok en bokorm: Vår norske mathistorie

En kulinarisk reise i norsk mathistorie gjennom 10 000 år med Andreas Viestad.

Icon of a ticketMeny kr 875 ,– vinpakke kr 630,– (alkoholfri kr 255,–)
Omslag for boka og bilde av Andreas Viestad
Foto: Agnete Brun

Arrangementet er en del av Norsk sakprosafestival 2025. Fullt program her.

Tollmurer, kriger og klimaendringer påvirker tilgangen på matvarer vi har blitt vant med å ta for gitt, året rundt. Må vi nå gå tilbake til å basere oss på norske råvarer, teknikker og tradisjoner? Hvilke praksiser har vært gjeldende gjennom historien, og hvilke kan vi leve av i fremtiden?

Andreas Viestad er kokk, matskribent og grunnlegger av Geitmyra matkultursenter for barn. I sin nye bok Vår norske mathistorie. Maten som skapte oss, tar han oss med på en kulinarisk reise gjennom 10 000 år med norsk mathistorie, fra rakfisk til Grandiosa.

Med fortellinger fra eldre og nyere norsk historie inviterer Viestad til en kveld viet vår norske matkultur. Sammen med Kafe Oslo har han utformet en spesialmeny basert på det Norge kan tilby, der han viser hvordan tradisjonelle råvarer og teknikker kan være nøkkelen til fremtidens selvforsyning.

Meny

Tygg – en bit av historien

Brød og setersmør

Cava

«Fredagstaco»

Den ekte tacoen er fra Norge. Mjukbrød med morr fra Lesja og sæterrømme fra Avdem

Kinn Slottøl

Bacalao

Tomat, potet, piementos, persille og olivenolje

OMA Alvarinho

Kalvesteik

Sviske og plommekompott, potetgrateng, sopp og karamellisert løk

Janasse Côte du Rhône

Kvæfjordkake

Egge Gård Iseple

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!