Verden og vi

Amy Waldman og Linn Ullmann

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

En forferdelig terroraksjon har rammet Manhattan, og det skal settes opp et minnesmerke. I en åpen, anonym konkurranse har hvem som helst kunnet delta for å få lage minnesmerket, og nå skal vinneren avsløres. Juryen åpner konvolutten, og kaoset bryter løs. For han som har vunnet, heter Mohammad Khan. Går det an å gi en amerikansk muslim oppdraget når udåden ble begått av muslimske ekstremister?

Den amerikanske forfatteren og journalisten Amy Waldman har arbeidet i The New York Times i åtte år og har blant annet dekket ettervirkningene av 11. september. Nå debuterer hun skjønnlitterært med romanen som på norsk har fått tittelen Den lukkede hagen. Her møter vi jurymedlemmer som sliter med sin egen avgjørelse, og pårørende og politikere i opprør. «Provokativ … Waldman slipper løs en storm», skrev The Washington Post da romanen kom ut i USA, og Den lukkede hagen har fått glitrende kritikker og mye oppmerksomhet i hjemlandet. På Litteraturhuset snakker Waldman med Linn Ullmann om følelser og fordommer på prøve, og om verden og oss selv etter 11. september.

"Waldman har skrevet en viktig, spennende, kompleks og overraskende bok om terror, sorg, forfengelighet og forsøk på forsoning." – Linn Ullmann

Wergeland Litteraturhuset Amy Waldman og Linn Ullmann

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!