Vendela Vida

På mørkejakt i Lappland

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

«Er det meg, eller er det noe som ikke lukter i amerikansk fiksjon?» Utsagnet kommer fra Vendela Vida, som setter Mikael Niemis Populærmusikk i Vittula opp som et forbilde når hun angriper amerikansk fiksjon for å være «like deodorisert som våre baderom, armhuler og tunger». Sin siste roman Let the Northern Lights Erase Your Name (2007) baserer hun på gjentatte opphold vinterstid i Lappland og Finnmark. Resultatet er blitt en var fortelling om en ung amerikansk jente som søker sine røtter i et moderne samisk miljø. Boken er andre del av en planlagt trilogi som kretser rundt temaet vold og raseri.

Vendela Vida møter du i samtale med forfatter Mikkel Bugge (født i Vesterålen i 1978). Med novellesamlingen Yttersider sto Bugge for en av de meste overbevisende debutene på norsk i fjor.

Vendela Vidas siste bok kom på norsk denne uken, La nordlyset slette ditt navn.

Les Knut Olav Åmås’ kommentar om boken i Aftenposten (http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/article2448204.ece):
”…en roman som indirekte gir mer og dypere refleksjonsmateriale om temaet ‘rekonstruksjon av et menneskes fortid’ enn de fleste fagbøker.”
”…ukens mest interessante forfattergjest i Oslo.”

Wergeland Litteraturhuset På mørkejakt i Lappland

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!