Svensk praksis

Kerstin Ekman og Åsa Linderborg

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

«Jeg må skrive de store fortellingene», sier den svenske forfatteren Kerstin Ekman. Hun har vært sentral i den svenske fortellingen om kvinners roller i samfunnet, om fremveksten av arbeiderklassen og om lokalsamfunnets verdier og tradisjoner når de møter den store verden utenfor. Og i 1989 skapte hun rabalder da hun sa opp sin plass i Svenska Akademien i protest mot deres svake reaksjoner på mordtruslene mot Salman Rushdie.

I Norge er Ekman kanskje mest kjent for sine kriminalromaner. Hendelser ved vann som kom ut i 1993, ga henne både Augustprisen og Nordisk råds litteraturpris. Her røper hun både dype psykologiske innsikter i menneskers møte med hverandre og sin store forelskelse i de svenske skogene. Nå er hun igjen aktuell på norsk med en roman som av flere svenske kritikere er kåret til en av årets beste. I Mordets praksis går hovedpersonen i dialog med Hjalmar Söderbergs Doktor Glas om prostitusjon, ondskap og en morders filosofi.

Når Ekman besøker Litteraturhuset, får vi et møte med to av de aller største i den svenske litterære offentligheten. Hun intervjues av forfatter, sosiolog og kultursjef i Aftonbladet Åsa Linderborg, og de to engasjerte kvinnene møtes denne kvelden til samtale om feminisme, de store fortellingene og skumle, svenske skoger.

Wergeland Litteraturhuset Kerstin Ekman og Åsa Linderborg

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!