Størst av alt

Steinar Opstad og Anne Helene Guddal

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Munkens liv leves i en tykk og fotsid
kappe. Poetens
liv må være nakent og leves i hud og
hår, tegn og syner.

Steinar Opstad har tjueårsjubileum som poet i år. Hans debut, Tavler og bud (1996), ble hedret med Tarjei Vesaas’ debutantpris. Siden den gang har han gitt ut ytterligere åtte kritikerroste og særegne diktsamlinger. Kjærlighetstapene. Dikt og aforismer heter den siste utgivelsen. Leseren gjenkjenner mye fra et klassisk opstadsk landskap. Likevel er tonen annerledes, poetikken tydeligere til stede. Hva skal poeten gjøre med Gud, hva skal han gjøre med sin egen hudløshet og de smertefulle tapene av kjærlighet?

«Opstads dikt kan være like fortærende som ild, like rammende som øks, både mot bibelspråk og dagligtale», skrev kritiker Tom Egil Hverven om samlingen Samle øksene inn for kvelden (2005). Hverven innleder nå om et forfatterskap han har fulgt tett. Han var også raskt ute med å kanonisere Steinar Opstad som en av de viktigste poetene i sin generasjon.

Anne Helene Guddal debuterte med poesi i 2014, og diktsamlingen Også det uforsonlige finnes skaffet henne plass på Morgenbladet og Litteraturfestivalen på Lillehammers eksklusive liste over de viktigste forfatterne under 35 år. Nå er hun aktuell med romanen Bebo. Hun møter Steinar Opstad på Litteraturhusets scene til samtale om poesi, poetikk, liv og tro.

Wergeland Litteraturhuset Steinar Opstad og Anne Helene Guddal

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!