Russland sett fra nabovinduet

Erika Fatland og Carsten Jensen

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Erika Fatland og Carsten Jensen

Det er i år 100 år siden den russiske revolusjon. Hvordan har stormakten Russland utviklet seg siden den gang og påvirket måten nabolandene ser ut i dag? Hvor godt kjenner vi egentlig land som Nord-Korea, Kasakhstan, Hviterussland og Georgia, og hvordan kan vi forstå deres forhold til Russland gjennom historien, kampen om land, naturressurser og handel, og ikke minst gjennom vanlige menneskers historier?

Sosialantropolog Erika Fatland er forfatter av blant annet Englebyen. Historier fra Beslan og Sovjetistan. Som eneste sakprosaist ble hun i 2015 kåret til en av de ti fremste unge norske forfatterne av Morgenbladet og Norsk Litteraturfestival. Tidligere i år ble Sovjetistan kåret av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og NRK til Norges sjette beste reiseskildring gjennom tidene.

Fatlands nye bok Grensen har blitt til som resultat av en lang reise gjennom alle landene som deler grense med Russland. Forfatteren tar oss med til geografiske avkroker og løfter opp detaljer fra historien som kan synes glemt i skyggen av mer kjente holdepunkter.

Hvorfor har Fatland valgt reisen som metode, og hvordan har det formet hennes skrivemåte? Hva slags bilde trer fram i møte med ulike byer, landskap og mennesker når man reiser, framfor å basere seg på historiearkiver og analyser av internasjonale relasjoner?

På Litteraturhuset i kveld møter Fatland en av Nordens andre store reiseforfattere, Carsten Jensen, som setter forfatterskapet til sin reisende kollega høyt. Sammen snakker de om reisen som utgangspunkt for å undersøke verden og skrive om den.

Litteraturhuset Wergeland forfattersamtale http://litteraturhuset.ticketco.no/russland_sett_fra_nabovinduet Kort default beskrivelse av podkast http://

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!