Poesi-snikkikk

Med Mona Høvring, M. Seppola Simonsen, Ninni Nyhus og Terje Dragseth

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Med Mona Høvring, M. Seppola Simonsen, Ninni Nyhus og Terje Dragseth

Det er klart for poetiske førpremierer! Litteraturhuset inviterer til poesi-snikkikk, som byr på smakebiter fra høstens poesiutgivelser.

Mona Høvring leser duggferske dikt fra utgivelsen Himlene glitrer, som tar leseren med på en urovekkende oppdagelsesreise inn i menneskesinnet, gjennom skarpskårne syner og visjoner. Her finner vi gåtefulle spådommer, meditative refleksjoner og en gjennomgripende, klartenkt humanisme.

M. Seppola Simonsen ble tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris og Havmannprisen for debuten Hjerteskog / Syđänmettä, og kommer for å lese fra sin neste utgivelse. Den tredje utfordrer sitt eget språk til å finne – og omfavne – en tredje posisjon, mellom han og hun, mellom rett og rett, mellom makt og natur. En tredje posisjon truet av vold og utestengelse og hat og navnløshet.

I sin andre diktbok, den kommende utgivelsen Et bittelite hjerte, skriver Ninni Nyhus om to spontanaborter og et bryllup, om graviditet som ikke går som planlagt, om sorg og flauhet og nye begynnelser. Det å elske følges av det å håpe, glede seg, blø, sørge, elske igjen.

Terje Dragseth er i innspurten med utgivelsen Regnbueørret og kokt ris, hvor et par lager middag sammen og samtalen dem imellom går fra hverdagslige refleksjoner over måltidet til det å leve «halvt som det er helt, eller omvendt». Som alltid i Dragseth poesi finner vi en skaperkraft av det sjeldne kombinert med en vilje til å undersøke språkets ytterkanter og muligheter.

Litteraturhuset Berner (u. et) Gratisbilletter legges ut 18. juli kl. 9.00 https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/poesisnikkikk_med_mona_hoevring_m_seppola_simonsen_ninni_nyhus_og_terje_dragseth Snikkikk høytlesning Skjønnlitteratur

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!