Oslo 2014

Siri Nilsen, Ola Jostein Jørgensen og Linda Klakken

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Bakgårder, asfalt, parker med engangsgriller, trikken som går vestover, t-banen som går østover, Akerselva, havet og marka som aldri er langt unna. Finnes Oslo-identiteten? Hvordan ser byen ut, og hva knytter folka som bor her sammen?

Ola Jostein Jørgensen og Linda Klakken har begge valgt byen de bor i som scene i sine nye bøker. Jørgensen har skrevet novellesamlingen Ingen drømmer om Oslo, om et Oslo før, under og etter 22. juli. Hverdagsmenneskene, hverdagsproblemene, de små knirkene om natta og katastrofene som ryster og legger land øde.

Adam Zamjatin er hovedperson i Klakkens langdikt Skriv ferdig boka om livet ditt. Adam er en ung gutt av det nye Norge, som lever et liv som ikke anerkjennes, ikke finnes. «Jeg har bodd i Oslo i sju år. Jeg kommer aldri til å venne meg til at det finnes mennesker som bor på gata hele året», skriver Klakken i forordet og minner oss på det vi har lyst til å glemme.

To forfattere leser og snakker med litteraturkritiker og skribent Ellen Sofie Lauritzen. Deretter blir det minikonsert med visesanger og låtskriver Siri Nilsen, som også kaller Oslo for hjemme.

Litteraturhuset Siri Nilsen, Ola Jostein Jørgensen og Linda Klakken

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!