Om konspirasjonsteorier

Saklig søndag med Øyvind Strømmen

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Saklig søndag med Øyvind Strømmen

Konspirasjonsteorier kan være fascinerende og dukker ofte opp i underholdnings og populærkulturen. Det er likevel slik at konspirasjonsteorier ofte gjør mye større skade enn det vi er klar over. De tar oppmerksomhet fra viktige debatter om virkelige problemer og kan føre til at politisk engasjement kveles i avmaktsfølelse. Helt legitim samfunnsmessig frustrasjon kan omdannes til hat og ekstremisme om man dykker ned i konspirative kaninhull.

Øyvind Strømmen har skrevet boken Giftpillen. Boka handler både om hva konspirasjonsteorier er og om hva de gjør med oss som enkeltmennesker og fellesskap. Som forfatteren selv sier det: «Jeg skal ikke nekte for det: I arbeidet med denne boken har jeg iblant vært sint.» Sinnet kommer til syne som et engasjert oppgjør med en tankegang som i siste instans truer demokratiet.

Norli Litteraturhuset Litteraturhuset Skram Gratisbilletter legges ut mandag 18. april https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/om_konspirasjonsteorier_saklig_soendag_med_oeyvind_stroemmen Saklig søndag

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!