Om Europas utvikling

Saklig søndag med Asle Toje

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Saklig søndag med Asle Toje

Boken Europatrilogien er produktet av Asle Tojes ferd på kryss og tvers gjennom Europa under tiåret 2010–2020 – fra Somme til Berlin, Kaliningrad til Santander, Odessa til Roma. Resultatet er en fascinerende reise gjennom vårt siste århundres historie. Her skildres hendelser og steder som har vært avgjørende for Europas utvikling og bidrar til å forklare vår tids store spørsmål. For, hva skjer når arbeiderklasse blir trygdeklasse? Hvorfor svekkes kristendommen? Hvorfor har etablerte idealer som europeisk integrasjon, sosialisme, ja selv kunsten mistet sin mobiliserende kraft? Hvilken effekt vil det ha at europeere får så få barn og ikke gjør plass i arbeidsmarkedet til de unge? Hvorfor vekker masseinnvandring og multikulturalisme så sterke følelser? Hvordan forholder vi oss til nasjonstanken og hvorfor vokser de nye høyrepartiene seg sterke i Europa?

Asle Toje er utenrikspolitisk forsker og kommentator utdannet ved Pembroke College, Cambridge. Han er også nestleder av Den Norske Nobelkomite. Besøk oss denne søndagen og hør Toje forsøke å svare på hvilken effekt disse utviklingstrekkene har på Europa og oss europeere.

Norli Litteraturhuset Litteraturhuset Wergeland Gratisbilletter legges ut mandag 30. januar kl.9 https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/om_europas_utvikling_saklig_soendag_med_asle_toje Saklig søndag Historie Politikk og samfunn

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!