Når fortiden innhenter oss

Elisabeth Åsbrink, Mattis Øybø og Guri Hjeltnes

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Elisabeth Åsbrink, Mattis Øybø og Guri Hjeltnes

Hvordan påvirker fortiden oss, i synet på egen historie? Og hvordan formes vår identitet gjennom fortellingene vi skaper?

Elisabeth Åsbrink og Mattis Øybø har begge skrevet romaner der hemmeligheter og tabuer nøstes opp, og der andre verdenskrig og jødenes historie i Europa er sentrale omdreiningspunkt. Svenske Elisabeth Åsbrink er journalist og forfatter, kjent for sakprosabøker som 1947. Da vår verden ble til samt Og fremdeles står trærne i Wienerwald, som hun ble tildelt den høythengende Augustprisen for. Med Forlattheten har hun tatt stedet inn i romansjangeren. Her følger hun tre kvinner gjennom generasjonene, i London, Sverige og Thessaloniki, i en fortelling som ligger tett opp mot hennes egen familiehistorie.

Mattis Øybø er forfatter av en rekke kritikerroste romaner, som Alle ting skinner, Karin og Kareem og Elskere. Hans nyeste roman Den siste overlevende er død består av fem ulike fortellinger, om folk i nåtiden som på ulike måter opplever at fortiden siver inn i nåtiden, og jøden Isak Meyer dukker stadig opp. Hvem var han egentlig?

Åsbrink og Øybø møter kritiker og direktør ved HL-senteret, Guri Hjeltnes, til samtale om historie, minner og forbindelsene mellom fortid og nåtid.

Samtalen vil strømmes til folkebibliotek rundt i landet gjennom «Direkte fra Litteraturhuset».

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/naar_fortiden_innhenter_oss_elisabeth_aasbrink_mattis_oeyboe_og_guri_hjeltnes Forfattersamtale Direkte fra litteraturhuset

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!