Ethvert sted, enhver familie har sine fortellinger. Noen er små og ubetydelige, andre former livene våre den dag i dag. Hvilke fortellinger er viktige? Hvordan blir vi de vi er?
En av fjorårets mest etterlengtede romaner i både Finland og Sverige, Glitterscenen, kommer på norsk i vinter. I Monika Fagerholms oppfølger til Den amerikanske jenta utspilles tidligere tragedier på nytt, mens nye oppstår i kjølvannet av de gamle. De to svært kritikerroste bøkene kretser rundt den lille bygda Trakten i Finland. På mesterlig vis skildrer Fagerholm hvordan gamle myter får nytt liv i unge menneskers fantasi og forsøk på å skape sitt eget ståsted i verden. Gjennom en thrillerroman som går på tvers av tid, rom og generasjoner forteller Fagerholm om svik og skyld, den vanskelige kjærligheten og lengselen etter å bli sett.
«Det er ingen tvil om at Fagerholm er et sjeldent fortellertalent», skrev Dagbladets anmelder om Den amerikanske jenta, som både ble innstilt til Nordisk råds litteraturpris og vant den svenske Augustprisen i 2005. Tre personer dør i Fagerholms forrige roman, og flere følger i Glitterscenen når hun sirkler inn de dramatiske hendelsene på en måte som har fått svenske anmeldere til å rope høyt av begeistring. Til Litteraturhuset denne kvelden kommer den norske forfatteren Inger Bråtveit for å fortelle om sitt entusiastiske forhold til den finlandssvenske forfatteren, før hovedpersonen selv møter psykiater Finn Skårderud til samtale om hvordan myter kan definere oss.
Wergeland Litteraturhuset Monika Fagerholm møter Finn Skårderud