Ferhat Tunç er en av de fremste kurdiske musikerne i sin generasjon. Han har betalt en høy pris for retten til å synge på sitt eget språk og har opplevd sensur, forhør og fengsling. I 1979 ble han tvunget i eksil og ble boende i landfl yktighet i et tiår. Etter at han vendte tilbake igjen til Tyrkia, har livssituasjonen hans vært preget av utrygghet. Vil han bli fengslet og forfulgt på nytt, fordi han stadig synger på sitt eget morsmål, kurdisk?
På hans forrige plate handlet mange av tekstene om folkemordet på kurderne i 1938. Hans nye album, der Mari Boine og Knut Reiersrud er blant de norske bidragsyterne, har fått tittelen Kobani. Dette er byen som har ligget i skuddlinjen i de syriske kurdernes motstandskamp mot IS.
Tunç har sagt at «min store oppgave som artist, som også er en livsoppgave, er å forsvare mennesker mot urett og forfølgelse», og på sitt nye album trekker han veksler på armensk og jesidisk så vel som kurdisk musikktradisjon.
Med seg denne kvelden har han blant andre Mari Boine, Ertan Tekin på duduk, Nils Einar Vinjor på gitar, Rune Arnesen på trommer og koret Josefines elskere.
Konserten er et samarbeid mellom Litteraturhuset og Kirkelig Kulturverksted
Engelskspråklige arrangement Konsert med Ferhat Tunç og Mari Boine m.fl. Wergeland Litteraturhuset Saladindagene 2016