Lungeflyteprøven

Snikkikk med Tore Renberg

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Snikkikk med Tore Renberg

I 1681 ble femten år gamle Anna Voigt tiltalt for å ha drept sitt nyfødte barn. Hadde hun gjort det? Eller var barnet dødfødt? Den unge kvinnen fra Sachsen hevdet sin uskyld og hadde dermed tortur og en eventuell dødsstraff i vente.

Så dukket det opp en modig lege med en eksperimentell medisinsk prøve. En uredd og temperamentsfull advokat ved navn Christian Thomasius viste seg også i terrenget. Nå fantes det folk som var innstilt på å kjempe for Anna Voigt, og dermed var det klart for en oppskakende kamp mellom ortodokse og fornuftsdrømmende krefter. Velkommen til fortiden; kanskje ligner den også på vår egen tid?

Tore Renberg er en markant forfatter i norsk samtidslitteratur. Han har over 30 utgivelser bak seg og er særlig kjent for bøkene om Jarle Klepp og for Teksas-serien om «Hillevågsgjengen», men skriver også barnebøker, skuespill og filmmanus, og er i tillegg musiker og låtskriver. Blant mange priser har han mottatt P2-lytternes romanpris, Nynorsk Litteraturpris og Bokhandlerprisen to ganger. Til høsten er han aktuell med Lungeflyteprøven. Forsvar for en ung kvinne som var mistenkt for spedbarnsdrap, hans første historiske roman, som han har arbeidet med i over fem år.

Litteraturhuset Wergeland Gratisbilletter legges ut 4. juli kl. 9.00 https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/lungeflyteproeven_snikkikk_med_tore_renberg Snikkikk høytlesning Skjønnlitteratur

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!