Kunst, knask og kafékultur

Matias Faldbakken og Lars Mørch Finborud

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Matias Faldbakken og Lars Mørch Finborud

Den tradisjonsrike restauranten The Hills i Oslo sentrum er midtpunktet i Matias Faldbakkens roman med samme navn, med en urovekkende grunnstemning og svart humor som strekker seg mot det absurde. Her hersker en velprøvd orden blant det faste klientellet, men trusselen om uro og forandring kommer likevel. I sentrum for fortellingen finner vi stedets servitør gjennom tretten år, som forsøker å holde sammen en vaklende struktur og kultur.

I Lars Mørch Finboruds nye bok av året Ozenfant, Ozenfant møter vi et univers litt utenom det vanlige, bestående av drinker, bading og kanapeer i Oslos kloakkrenseanlegg. Inspirert av Den forsvundne pølsemaker har Finborud skapt to eksentriske skikkelser: den desillusjonerte privatdetektiven Ambrosius Fjord og den intellektuelle forskerkapasiteten Ozenfant, som bokstavelig talt har forsvunnet inn i tarmenes underverden. Ozenfant, Ozenfant er en satirisk og surrealistisk roman om biologi og teknologi, full av henvisninger og referanser både av stilistisk og kulturhistorisk art.

Faldbakken er kjent som en av våre viktigste samtidskunstnere og er også aktuell med soloutstilling på Astrup Fearnley Museet. Finborud jobber til daglig som kurator på Henie Onstad Kunstsenter. Nå møter de Kåre Bulie til samtale om kunst, litteratur, Oslos undergrunn og menneskelige rariteter.

Litteraturhuset Wergeland forfattersamtale Billettsalg http://litteraturhuset.ticketco.no/kunst_knask_og_kafkultur

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!