Kropp og forfall

Med Sissel Gran og Thorvald Steen

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Med Sissel Gran og Thorvald Steen

Vi skal alle dø, og før den tid går det nedover i ulikt tempo med alle kropper. Psykolog og samlivsterapaut Sissel Gran og forfatter Thorvald Steen møtes til samtale om kropper som trekkes mot jorda.

Gran har bak seg flere anerkjente bestselgende utgivelser om parlivets utfordringer, og er Norges ubestridte kjærlighetsekspert. Inni er vi alltid unge. Aldringsmeditasjoner betegnes som en optimistisk bok om livets siste fase. Thorvald Steens Det siste fotografiet følger opp det litterære landskapet og det selvbiografiske sporet fra Det hvite badehuset (2017). Her skrives en familiekrønike preget av rammende muskelsykdom fram. Steen er mesterlig i sin skildring av hvordan fortielse, hemmelighold og skam gjør alt så uendelig mye verre.

Hva skjer med språket og litteraturen når fysikken svekkes? Hvordan forholde oss til at vi tror det er våre avdøde foreldre vi ser i speilet når det egentlig er oss selv? Og hvordan holde ånden fri når kroppen tynger den ned? Det handler om kropp, endring og forfall på Litteraturhuset denne kvelden. Men også om sjelens og en værens tydelighet når kroppen trer et skritt tilbake.

Litteraturhuset Wergeland Direkte fra litteraturhuset Billett https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/kropp_og_forfall_med_sissel_gran_og_thorvald_steen Samtalen er nå tilgjengelig som podkast!

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!