Konferanse: Food & Society

Det vi spiser har viktige konsekvenser, ikke bare for helsen vår, men også for miljøet og samfunnet. I den anledning inviterer NMBU til en halvdagskonferanse om vitenskap og politikk rundt matsystemer.

Banner

Det vi spiser har viktige konsekvenser, ikke bare for helsen vår, men også for miljøet og samfunnet. I den anledning inviterer NMBU til en halvdagskonferanse om vitenskap og politikk rundt matsystemer.

Denne dagen møtere dere forskere og eksperter fra NMBU, og som hovedtaler kommer matsystemsforskeren Dr. Kate Schneider, fra Johns Hopkins University Washington DC, for å presentere ny forskning om tilstanden til verdens matsystemer. (https://www.nature.com/articles/s43016-023-00885-9)

Det blir en dag fylt med eksperter som løfter frem viktige bærekraftsdimensjoner og diskuterer veier til bærekraftige matsystemer i Norge og globalt.


PROGRAM

Konferansen går i sin helhet på engelsk, untatt panelsamtalen, og programmet er derfor ikke oversatt.


PROGRAM


10.30 - POSTERSESSION & LUNCH


11.30 - WELCOME BY NMBU RECTOR SIRI FJELLHEIM


11.40 - KEYNOTE – KATE SCHNEIDER (Johns Hopkins University)

The state of the worlds’ food system


12.30 - SESSION 1: NATURE & CLIMATE

Siri Eriksen (Faculty of Landscape and Society, NMBU) - Food and climate

Arild Angelsen (School of Economics and Business, NMBU) - Feeding the world while protecting tropical forests

13.00 - BREAK


13.15 - SESSION 2: TECHNOLOGY AND PRODUCTION

Odd Arne Rognli (Faculty of Biosciences, NMBU) - The role of biotechnology and genetic resources in resilient plant production

Angela Schwarm (Faculty of Biosciences, NMBU) - Reducing emissions from cattle based food

Nils Bjugstad (Faculty of Science and Technology, NMBU) - Climate smart farming technologies


13.50 - SESSION 3: FOOD SAFETY AND CONSUMER BEHAVIOR

Paula Varela Tomasco (Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science at NMBU, and the Norwegian Food Research Institute) - To eat or not to eat? Consumers in a changing food system

Marina Aspholm (The Faculty of Veterinary Medicine, NMBU) - Building a Sustainable Future: Food Safety in Tomorrow's Food Systems


14.15 - SESSION 4: FOOD SECURITY AND INEQUALITY

Christian Anton Smedshaug (Faculty of Biosciences, NMBU) - Self-sufficiency, trade and preparedness

Ruth Haug (Faculty of Landscape and Society, NMBU) - Equity as path to social sustainability of food systems?

Comments and conclusions

Moderator: Ola T. Westengen (Faculty of Landscape and Society, NMBU) 

14.40 - BREAK – Energy refill


15.00 - PANEL DISCUSSION

Veien til bærekraftige matsystemer i Norge og internasjonalt. Hva skal til for å få til en kunnskapsbasert omlegging av matsystemene? En samtale mellom politiske myndigheter, sivilsamfunn, nærings- og forskningsaktører.

Paneldeltakere:

Wenche Westberg, Statssekretær Landbruks- og Matdepartementet

Ingrid Kleiva Møller, Fagansvarlig for bærekraftig mat, Framtiden i Våre Hender

Aron Halfen, Leder i politikk fra Forum For Utvikling og Miljø

Annicke Brandt Kjeldsen, Dekan for Fakultetet for Biovitenskap NMBU

Representant fra næringslivet (tbc)

Representant fra landbruket (tbc)


Moderator: Andrew Kroglund

Panelsamtalen foregår på Norsk

The individual organizer is responsible for the event and text, obtaining photo permission, and photo credit. For questions about content, participants, or other details, please contact the organizer directly.


Do you want to rent Wergeland?

This event will take place in Wergeland. Wergeland er Litteraturhusets storstue, med amfi og stolrader.

Bilde av Litteraturhusets hovedsal Wergeland

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!