Kina for dummies

Lørdagsforedrag ved Hans Jørgen Gåsemyr

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Lørdagsforedrag ved Hans Jørgen Gåsemyr

Verdens mest folkerike land blir en stadig større global aktør og gjør krav på mer respekt og innflytelse. Kinesiske interesser brer om seg i Asia, Afrika og Europa. Samtidig forbedrer Kina det kompliserte forholdet til Russland og prøver å balansere økonomi og sikkerhetspolitikk i de betente relasjonene til Japan, India og andre naboland.

I sommer oppsto det nok en gang sterk spenning i grenseområdene mellom Kina og India, og i Sør-Kinahavet og i forholdet til Nord-Korea opplever Kina ytterligere utfordringer i møtet med den amerikanske Trump-administrasjonen.

Hans Jørgen Gåsemyr er postdoktor ved Universitetet i Bergen og seniorforsker ved NUPI. Han holder det andre av fire lørdagsforedrag i Litteraturhusets serie om asiatiske stormakter for dummies. Hvordan ser Kinas stormaktsspill ut fra Kina, og hvilke hendelser i kinesisk historie må vi kjenne til for å forstå deres globale ambisjoner i dag?

Lørdagsforedragene er en del av Litteraturhusets satsning Folkeopplysning, og er støttet av DNB.

Litteraturhuset Wergeland Lørdagsforedraget Folkeopplysning Asiatiske stormakter for dummies Arrangementet er nå tilgjengelig som podkast

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!