Jugolaboratorium

Foredrag med Vladimir Arsenijević

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

ARRANGEMENTET FOREGÅR PÅ ENGELSK

Jugoslavia var selvfølgelig et mislykket eksperiment, og ferdig med det. Men det var minst en positiv ting med det jugoslaviske: det var som en diger skuff (vi trodde i hver fall det en liten stund) der man fikk plass til det man ville. Og så stappet vi oppi alt mulig, helt til rotet ble for tungt og skuffen ikke lenger kunne bære vekten av alle de jugoslaviske selvmotsigelsene.

I essaysamlingen Jugolaboratorija fra 2009 undersøker og kritiserer Vladimir Arsenijević ulike aspekter ved det jugoslaviske prosjektet generelt og serbisk politikk spesielt. Arsenijevic´ er en kjent forfatter og samfunnskritiker i hjemlandet. Nå foredrar han om (post)jugoslavisk litteratur og (post)jugoslavisk identitet og om det jugoslaviske eksperimentet. Hva kan vi si om Jugoslavia og det jugoslaviske prosjektet nå som det er over?

HALLO BALKAN
Arrangementet inngår i Litteraturhusets satsning Hallo Balkan, som går over fem dager fra onsdag 6.- til søndag 10. mai. I år er det tjue år siden Bosniakrigen ble avsluttet. Hva skjer med litteraturen på Balkan? Hvilke forfattere leder an, hva skriver de om og i hvilke sjangre?
Les mer her. (https://litteraturhuset.no/serie/hallo-balkan/)

Engelskspråklige arrangement Wergeland Litteraturhuset Foredrag med Vladimir Arsenijević Hallo Balkan! (2015)

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!