Houellebecqs Lanzarote

Langlesning ved Øystein Røger

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Og hvorfor hadde han kommet til Lanzarote? Usikkerheten på hvor han skulle dra, behovet for ferie, en geskjeftig reisebyråansatt; det var den klassiske historien.

Hovedpersonen i Michel Houellebecqs kortroman Lanzarote skjønner at en mistrøstig, ensom nyttårsfeiring står for døren, og tar grep. Han kjøper en billig tur (utenom sesong) til Lanzarote. Der venter ekskursjoner, tilfeldige bekjentskaper og et lurvete hotell. Hvorfor vil lesbeparet Pam og Barbara så gjerne ha barn med ham? Og hva med den belgiske kriminaletterforskeren Rudi, som blir med ham, Pam og Barbara på biltur? Er det ikke suspekt at han ikke melder seg på når de tre andre, kun dekket av et tynt lag havsalt, har seg på et håndkle på sandstranda? Hvorfor er han så mutt og sur på ferie?

Skuespiller Øystein Røger leser hele Houellebecqs roman fra det spanske ferieparadiset som en oppvarming til fellesferien. Røger vant i 2006 både Hedda-prisen for beste mannlige hovedrolle og Kritikerprisen for sin innsats som Den ukjente i Nasjonaltheatrets Til Damaskus. Han har også spilt i tv-serier som Mammon, Okkupert, Frikjent og Kampen for tilværelsen. I tillegg er han nå aktuell i Riksteaterets oppsetning av Karl Ove Knausgårds Min kamp.

Opplesningen tar ca. 1 time og 45 minutter.

Etter høytlesningen vises kampen Sverige–Belgia på storskjerm. Kampen begynner kl. 21.00.

Litteraturhuset Langlesning ved Øystein Røger

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!