Halvkriminelle Harlem

Colson Whitehead og Jason Diakité

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Colson Whitehead og Jason Diakité

Ray Carney er tilsynelatende en hederlig møbelselger, med sin egen forretning på 125th street i øvre Manhattan. Men når nattestimene kommer, blir forretningen snarere et hovedkvarter for Rays videre krets av ymse småkriminelle. Ray dras mellom å tjene få, men ærlige penger og det mulig lukrative dobbeltlivet som mellommann til Harlems mer hardkokte typer. Familien må forsørges, men fasaden slår stadig større sprekker.

Harlem Shuffle (til norsk ved Knut Johansen) utspiller seg i Harlem tidlig på 60-tallet, hvor svarte amerikanere blir holdt utenfor det gode selskap, og spenningen stiger mellom svart og hvit. Romanen viser hvor langt en ærlig mann er villig til å gå for å overleve, og spør hva «ærlig» egentlig betyr i et land bygd på tyveri og utnyttelse.

Colson Whitehead gjorde sitt store gjennombrudd med romanen Den underjordiske jernbanen, som blant annet vant ham Pulitzerprisen i 2017. Siden da har han sementert seg som en av USAs største samtidsforfattere med sine nå åtte romaner, blant dem Nickelguttene, som også høstet Pulitzerprisen.

Jason “Timbuktu” Diakité er låtskriver, musiker, programleder og forfatter. Han har skildret sitt eget forhold til Harlem i selvbiografien En dråpe midnatt og møter Whitehead til samtale om Harlem, krimromanen og rasisme.

Samtalen foregår på engelsk.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/halvkriminelle_harlem_colson_whitehead_og_jason_diakit Forfattersamtale Engelskspråklige arrangement https://www.facebook.com/events/899345253967832/ På grunn av innreiserestriksjoner må dessverre arrangementet avlyses, og kjøpte billetter vil bli refundert.

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!