Giæver og Iunker

Snikkikk med Erlend Loe

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Snikkikk med Erlend Loe

Gamle Giæver bruker sine siste dager på jorda til å orientere unge Giæver om familiehistorien, om praktiske ting som gjørmestanga, pick-upen, meiseboller, puter, skuter, damer og ikke minst om den åtte hundre år gamle konflikten med Iunkerfamilien på nabogården.

Giæver har ikke lyst til å forlate dette livet uten at skikker og sedvaner, kunnskap, livsvisdom og hatet mot Iunkerne føres videre av neste generasjon.

«Du! Hei! Se på meg når jeg snakker! Noterer du? Er du klar? Har du slått på opptakeren? Jeg vil at du tar opp det jeg sier og noterer samtidig. Da får du med deg alt. For det som ikke fortelles forsvinner. Det som fortelles forsvinner også, men det tar lengre tid. Betraktelig lengre tid. Okay? Greit? Du er du klar? Godt.»

Erlend Loe er forfatter, oversetter, filmmanusforfatter og filmkritiker. Han debuterte som forfatter i 1993 med romanen Tatt av kvinnen, som også ble filmatisert. Han har gitt ut en rekke kritikerroste bøker for barn og voksne og mottatt både kritikerprisen og bokhandlerprisen, og for TV-serien Kampen for tilværelsen (2014) fikk han Gullruten for beste manus i 2015. Giæver og Iunker er Loes 14. roman for voksne.

Litteraturhuset Berner-kjelleren Snikkikk Gratisbilletter legges ut 25. juli kl. 9.00 https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/giaever_og_iunker_snikkikk_med_erlend_loe

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!