Frihet og fletter

Naja Marie Aidt, Line Knutzon og Mette Moestrup

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Tre av Danmarks mest markante forfattere har skrevet bok sammen, som en felles kropp, én stemme. Frit flet. Fællesbogen er tittelen, og utgivelsen har fyrt opp en ellers ganske daff feministisk debatt i Danmark.

En tjukk, fresh bok med ukebladaktig layout, private bilder, korte skjønnlitterære innfall, overskudd, intervjuer med sønner og døtre, fagpersoner, andre forfattere, som til sammen belyser rammene vi lever i som mennesker, mødre, elskerinner og tekstskapere. Det handler om frihet, makt, sex og penger. Et kvinnekollektiv for å fremme det individuelle, partikulære og strategier for å kunne kjøre sitt eget løp til tross for alle rammer. Og dessuten er det morsomt.

Naja Marie Aidt ble i 2008 tildelt Nordisk råds litteraturpris for novellesamlingen Bavian, og noveller har tidligere vært hennes foretrukne sjanger. Hennes siste utgivelse er imidlertid den kritikerroste romanen Stein saks papir.

Line Knutzon er prisbelønt dramatiker og har fått Holberg-prisen og Danske dramatikeres hederspris for sine verker.

Mette Moestrup er poet med fem diktsamlinger på samvittigheten og har blant annet mottatt Montanas Litteraturpris for sin nyskapende poesi. Hun er også med i performance-duoen SHE’S A SHOW. De tre samtaler med feminist og journalist Helle Vaagland før det blir flettverksopplesning og -performance.

Kjelleren Litteraturhuset Naja Marie Aidt, Line Knutzon og Mette Moestrup

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!