Fremføringer fra Sápmi

Med Sara Vuolab, Ánná Káisá Partapuoli, Ole-Henrik Lifjell og Lill Tove Fredriksen

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Alt dette er min heim Med Sara Vuolab, Ánná Káisá Partapuoli, Ole-Henrik Lifjell og Lill Tove Fredriksen

Hva skriver den nye generasjonen samiske kunstnere om? Denne kvelden fyller vi Berner-kjelleren med fremføringer fra tre unge, skrivende kunstnere med samisk tilknytning. Forfatterne presenteres av Lill Tove Fredriksen, som er førsteamanuensis i samisk litteratur ved UiT.

Sara Kristine Vuolab (f. 1995) debuterte i 2019 med den nordsamiske diktsamlingen Gárži (Trangt), som tematiserer psykiske utfordringer og spiseforstyrrelser. Samlingen ble tildelt Tabuprisen 2021 og Samerådets litteraturpris 2022, og nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2022. Vuolab er fra Karasjok, er utdannet tannpleier og har gått forfatterstudiet til SGS (Sámi Girječálliid Searvi / Samisk forfatterforening).

Ánná Káisá Partapuoli (f. 1994) er forfatter og slampoet, og henter inspirasjon til sine tekster fra det samiske livet. Hun er opptatt av å løfte det samiske språket og spesielt den tornesamiske dialekten, og bruker gjerne kunsten til å løfte politiske saker. Hun ble kåret til Årets unge kunstner av Riddu Riđđu i 2018, som resulterte i forestillingen «We didn’t cross the border. The border crossed us» året etter.

Ole-Henrik Bjørkmo Lifjell (f. 1994) er musiker, skuespiller, dramatiker og danser. Han er særlig aktiv som artist under navnet ÅVLA (sørsamisk for Ole/Ola), og sto for den samiske versjonen av BlimE!-sangen 2022. Med teksten «Jakseme mieresne/Innen rekkevidde» var han en av vinnerne av «Sápmi forteller», en skrivekonkurranse utlyst av Det samiske nasjonalteatret Beaivváš og Dramatikkens hus. Han jobber også som politiker, har vært leder i Sametingets ungdomspolitiske utvalg (SUPU), og sitter nå som representant på Sametinget.

Arrangementet er støttet av Sametinget.

Litteraturhuset Berner (u. et) Skjønnlitteratur Sosialt og underholdning Språk https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/slam_og_poesi_fra_spmi_med_sara_vuolab_nn_kis_partapuoli_og_lill_tove_pettersen

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!