En søster til besvær

Marie Aubert, Trude Marstein og Mikkel Bugge

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Marie Aubert, Trude Marstein og Mikkel Bugge

Ikke alle har søsken de liker. Noen har søsken de innimellom bare så vidt holder ut. Og så drar de på hyttetur.

Voksne mennesker er Marie Auberts første roman og handler om to voksne søstre som skal tilbringe noen dager med moren på familiehytta for å feire morens 65-årsdag. Med er også morens nye kjæreste, ett bonusbarn og bare én mann i passende alder. Det er trangt nok i utgangspunktet, om ikke en av dem plutselig har en stor nyhet å komme med også.

Fra før har Aubert begått det kunststykketå skrive en bestselgende novellesamling. Kan jeg bli med deg hjem (2016) fikk dessuten kritikerne til å bruke betegnelser som «årets debutant» og «årets nykommer». Voksne mennesker har blitt forhåndssolgt til både Sverige og Danmark.

Søskenrelasjoner står sentralt også i Trude Marsteins strålende Så mye hadde jeg fra 2018. Romanen følger den yngste av tre søstre, Monika, fra barndom, gjennom ulike relasjoner, til hun som middelaldrende kvinne gjør opp status. Hele tiden speiles hennes liv i søstrenes. Hvem av de tre har hatt de næreste båndene? Hva har hun fått til som ikke de andre søstrene har klart, og hvem har hatt det beste familielivet? Romanen ble nominert både til Kritikerprisen og Brageprisen 2018.

Marie Aubert og Trude Marstein møter forfatterkollega Mikkel Bugge til en samtale om sårhet, sjalusi og søstre.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/en_soester_til_besvaer_marie_aubert_trude_marstein_og_mikkel_bugge https://www.facebook.com/events/486534038769639/

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!