En kveld med «Den grønne fe» Absintens historie

En forelesning av og med Lena Heide-Brennand

Icon of a placeSkram

Icon of an id badge

Organised byLektor Lena

Maleri

Den giftiggrønne likøren har alltid gitt oss assosiasjoner til kunstnere som Edvard Munch, Hans Jæger og Christian Krohg for å nevne noen av Christiania Bohemens svirebrødre. La Fée Verte var elsket av bohemene, men hatet av storsamfunnet rundt.

Dette blir en kveld der vi tar et dypdykk inn i den spennende og kontroversielle historien til den myteomspunnede drikken som hadde rykte på seg for å få folk til å miste forstanden, fornuften og verdigheten.

Hva er egentlig absint? Førte inntak faktisk til sinnssykdom?

Velkommen til en underholdende og rikt illustrert forelesning om drikken som var så sagnomsust at myndighetenes forbud fremdeles holder stand den dag i dag.

Om foredragsholder:

Lena Schattenherz Heide-Brennand er en norsk foredragsholder med en mastergrad i språk, kultur og litteratur fra Universitetet i Oslo, HIØ og Gøteborgs universitet.

Hun har undervist og holdt foredrag om ulike emner siden 1998. Hennes interessefelt og hovedfokus har alltid vært temaer som andre har ansett som merkelige, eksentriske og litt uhyggelige.

Hun har spesialisert seg innenfor en rekke temaer knyttet til folklore, mytologi og viktorianske tradisjoner.

Lena refererer til seg selv som en "performance-foredragsholder" og gir alltid sitt publikum en enestående opplevelse. Hun har en grundig kunnskap om de emnene hun underviser i, i tillegg til en karismatisk fremtoning som har ført til at hun er den mest populære foredragsholderen i staben til Viktor Wynd ved hans Last Tuesday Society London der hun har jobbet fast siden 2020.

Lena har også gitt ut flere bøker og er også en allsidig musiker og kunstner som alltid gir publikum det lille ekstra i sine underholdningsforedrag. Sommeren 2024 skal hun på turné med sine foredrag i både inn-og utland og hun lover alle publikummere en magisk og lærerik opplevelse.

Du finner henne på sosiale medier under navnet «Lena the Lecturer» og på hjemmesidene til The Last Tuesday Society London.

The individual organizer is responsible for the event and text, obtaining photo permission, and photo credit. For questions about content, participants, or other details, please contact the organizer directly.


Do you want to rent Skram?

This event will take place in Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!